Коледна Декорация на Дома: Tенденции през 2023 г. в Скандинавски Стил

Празничният сезон е вълшебно време, изпълнено с топлина, радост и възможност да създадем празнична атмосфера в домовете си. Всяка година се появяват нови коледни теми и тенденции, което ни позволява да изследваме различни начини за празнуване и декориране.

През 2023 г. тенденциите коледна декорация на дома предлагат по нещо за всеки, от простотата на скандинавския дизайн до богатството на искрящата тема, хармоничното съчетание на преходния декор и естествената красота на темата Lush.

Който и стил да резонира с вас, не забравяйте, че най-важният аспект на празничната декорация е радостта, която носи в сърцето и дома ви. Така че, оставете вашата креативност да блесне и имайте Весела Коледа, изпълнена с магията на избраната от вас тема.

Коледни теми в скандинавски стил

Ако имате нужда от вдъхновение за коледна декорация на дома, за празниците през 2023 г. предлагаме няколко различни коледни теми в скандинавски стил.

Стил Nordic

Прегръщане на уютния скандинавски стил Скандинавската коледна тема набира популярност от няколко години и не показва признаци на забавяне през 2023 г. Вкоренена в скандинавските принципи на дизайна, скандинавската Коледа е свързана с простотата и възприемането на уютната концепция за „hygge“.

Този стил също приветства възхитителното присъствие на гноми и фигурки, добавяйки нотка на причудливост и фолклор към празненствата.

Цветова палитра

Скандинавската тема за коледна декорация на дома обикновено се върти около палитра от бяло и ярко червено. Тези цветове напомнят на захарни бастунчета и облеклото на Дядо Коледа за весела и приветлива атмосфера.

Декоративни елементи

Скандинавският декор се характеризира с естествени материали като ратан, както и уютен текстил като вълна и изкуствена кожа. Прости орнаменти, често във формата на звезди, сърца, кардинали и снежинки, украсяват коледните елхи и венци. Гномите, с техните розови бузи и островърхи шапки, носят усещане за причудливост и чар.

Фокусирайте се върху семпъл декор

Поддържайте декора си ненатрапчив, но жизнен, като се фокусирате върху няколко внимателно подбрани парчета. Позволете на топлината и простотата на скандинавския дизайн да блести, като същевременно включи игривото присъствие на гноми и естествената красота на червените кардинали.

Използвайте натурални материали

Натуралните материали са сърцевината на скандинавския стил, подчертавайки естествената красота и простота. В коледната декорация те създават топлина и природен уют. Някои популярни материали са дърво, бамбук, камък, вълна и текстил.

Няма да сгрешите с бяла цветова палитра

Скандинавските домове се отличават с чистотата на бялата цветова гама, така че няма да сгрешите, ако се насочите към бяла цветова палитра. Декорирайте с бели свещи, къси занаятчийски тъкани и бели стъклени топки.

Внесете природата в своя дом

Не е изненада, че да сме заобиколени от природата има успокояващ ефект върху душите ни. И скандинавците изглежда разбират това добре, тъй като използват тонове естествени материали в празничната си декорация, особено под формата на дърво и зеленина. Помислете за включване на дървен декор, орнаменти, дори цепеници, натрупани до камината. И не забравяйте да използвате много зеленина – истинска или изкуствена – под формата на венци, гирлянди и коледни елхи с всякакви форми и размери.

Коледна декорация на дома: идеи

Разгледайте и подбраните от нас идеи за коледна декорация на дома, за да се подготвите в духа на сезона:

1. Коледна украса от хартия

Деликатната хартиена коледна украса е популярна от много години и продължава да бъде популярен избор за Коледа 2023 г.

От звезди на върха на елхата до украса за елха и толкова скандинавските коледни звезди, красиво сгънатата хартиена коледна украса е на върха на желанията на много хора списъци тази година.

Бъдете вдъхновени от всичко – от снежинки до дървета в красиви естествени тонове или ярки цветове, които просто нямаме търпение да окачим на всички красиви зимни клони.

2. Всичко блестящо в коледната украса за 2023 г.

Тази година целият есенно-зимен сезон блести от есенните тенденции, което разбира се отразява и тазгодишната коледна украса.

3. Носталгична и традиционна коледна украса

Миналата година започнахме да виждаме коледната украса да заема повече място в дома. Фигурите на лешникотрошачките и заснежените къщи станаха популярни сред хората, които искат да създадат коледна сцена в дома си.

Коледните играчки могат да бъдат червени, раирани и атмосферни. Разгледайте коледния асортимент от The Chic Deco и прекрасните празнични и традиционни играчки, които напомнят за Коледите от детството.

4. Ретро чувства

Миналата година коледната украса започна да си играе с миналото и ретро усещането продължава и тази година. Вдъхновете се от предложенията за коледната трапеза, коледните чорапи и играчки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAQ

Кои са тенденциите в цветовете за коледната декорация тази година?

Тенденциите в цветовете за коледна декорация включват топли нюанси като тъмно зелено, бордо и злато, съчетани с нюанси от природата като евкалипт и бежово. Модерният подход включва и минимализъм с бяло, сребро и пастелни акценти за свеж и елегантен вид.

Как да направя декорация с минималистичен стил за Коледа?

Създай минималистична коледна декорация с изчистени форми и цветове. Използвай семпли стъклени топки, бели свещи и естествени материали като дърво и текстил. Ограничи украсата, запазвайки пространство за спокойна и стилна атмосфера.

Как да създам топла и уютна атмосфера с декорацията през зимата?

Създай топла атмосфера в дома с пледове и възглавници в топли цветове. Използвай меки материи и дървени акценти. Постави свещи за приглушено осветление и добави елементи от природата за усещане за уют.